Zeebaars met asperges & aubergine

Aangezien bistro Oude God jullie toch al wil verwennen met overheerlijke, voedzame gerechten én op vraag van vele lieve klantjes beginnen wij deze leuke en vooral overheerlijke, voedzame blog.


De seizoensgroente van het moment zijn onze asperges.

Ze zijn rijk aan o.a. vitamine K, vitamine B1, B2, B6, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11) en bevatten veel mineralen zoals: kalium, magnesium, fosfor, en een beetje ijzer, jodium, natrium, koper, mangaan, zink, fluor en selenium. Asperges werken vochtafdrijvend en stimuleren de nierfunctie, werken leverontgiftend en halen van gifstoffen en vrije radicalen weg.


De combinatie met verse zeebaars (eiwitten) zorgt voor een uiterst gezond en voedend gerecht.

Benodigdheden voor 2 personen:

- 2 zeebaarsfilets (+/- 150 tot 180 gram per persoon);

- 1 aubergine;

- 8 geschilde en licht gekookte witte asperges;

- zwarte olijven (2 handenvol);

- 1 citroen;

- extra vierge olijfolie;

- gezouten amandelen;

- rozemarijn & oregano;

- peper & zout;

- 3 teentjes knoflook (optioneel, maar zorgt voor nog meer smaak);

- 20 tot 30 gram goede boter (optioneel).



Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de licht gekookte en geschilde asperges in een ovenschaal, strooi hier alvast olijfolie en peper en zout over. Optioneel voor extra smaak en een saus kan je hier ook de boter toevoegen.

Leg hierop de zeebaarsfilets en snijdt de aubergine in schijven en leg deze rond het geheel heen. (optioneel kunnen hier ook nog kersttomaatjes rond gelegd worden)

Vervolgens snijdt de citroen in 4 stukken en pers deze 4 delen uit over het geheel en leg de uitgeperste stukken bij in de ovenschaal. Snijdt de knoflook in stukjes of pers deze en verdeel deze eveneens over de ovenschaal.

Doe daarna de gezouten amandelen, de zwarte olijven, rozemarijn, oregano en peper en zout over het geheel en werk af met door voldoende olijfolie over het geheel te verdelen.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C voor 20 à 25 minuten (afhankelijk van oven). De vis is gaar als vlees van vis gemakkelijk loskomt van het vel.


Werk tot slot nog af met wat basilicum.


Bon appétit!


Karolien



9 keer bekeken

OUDE GOD 3, 3621 OUD - REKEM |  +32(0)470/52 62 52  |  info@oudegod.be

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now